Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do
Nowość
Producenci

Dania gotowe

LE CASSOULET ROYAL AU CONFIT D'OIE - BOCAL 960 G Valette 960 g

LE CASSOULET ROYAL AU CONFIT D'OIE - BOCAL 960 G Valette 960 g
LE CASSOULET ROYAL AU CONFIT D'OIE - BOCAL 960 G Valette 960 g

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura 960g Netto

Termin przydatności :19/10/2027

Skład:

Fasola Lingot, wywar (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz drobiowy, sól, wywar drobiowy (mięso drobiowe i soki z gotowania, sól), zioła, pieprz, przyprawy), 2 gęsie udka confit 13%, 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 11% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, pieprz, naturalna osłonka wieprzowa). Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny: Francja, pochodzenie gęsiny

 

To cassoulet z gęsi królewskiej jest obficie przyozdobione gęsim confit i kiełbaskami z Tuluzy powoli smażonymi w gęsim tłuszczu.

Fasola Lingot gotowana na wolnym ogniu w soku z cebulą, czosnkiem, pomidorami i bukietem przypraw. Ten królewski cassoulet z konfitowaną gęsią zachował nieodparty smak przepisów naszych babć.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

85,00 zł

Cena netto: 69,11 zł

szt.

CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette

CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette
CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura : 780g Netto

Termin przydatności :17/01/2027

Skład:

Fasola Lingot, sos (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz kaczy, sól, ekstrakt drobiowy, zioła, pieprz, przyprawy), 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 13% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, naturalna osłonka wieprzowa, sól, pieprz), 2 confit z kaczki 13%. Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny i kaczki: Francja.

Ten pyszny cassoulet z kaczką confit i kiełbasą z Tuluzy jest autentyczny. To typowe danie, które warto mieć w zapasie na niespodziewane kolacje z przyjaciółmi: jego prostota zachwyci niejedną osobę.

Jak przygotować

Najlepszym sposobem na odgrzanie cassoulet jest piekarnik. Wlej niewielką ilość wody do naczynia żaroodpornego, a następnie wlej zawartość puszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. W zależności od ilości zapiekanki z kaczką confit, czas podgrzewania może być krótszy lub dłuższy, ale należy odczekać co najmniej 30 minut. Daje to mnóstwo czasu na delektowanie się aperitifem z przyjaciółmi! Cassoulet jest gotowe, gdy zaczyna bulgotać. A jeśli nie jesteś jeszcze gotowy, aby usiąść przy stole, przykryj danie folią aluminiową, aby zapobiec jego wyschnięciu.

Cassoulet z kaczką confit staje się jeszcze lepsze

Jeśli odgryzłeś więcej, niż jesteś w stanie przeżuć, a po posiłku nadal zostało ci trochę cassoulet z kaczką confit, to prawie idealnie! To danie, które staje się lepsze z każdym odgrzewaniem! Możesz więc nadal cieszyć się smakami, a nawet odkrywać nowe w cassoulet z confit z kaczki Valette.

CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette EAN (GTIN) 3598960002709

Połączenie 2 typowych dań

Południowo-zachodnia Francja to region pełen kulinarnych specjałów z charakterem. W tym daniu chcieliśmy połączyć dwa z nich: cassoulet i confit z kaczki. Kaczka confit polega na grillowaniu lub smażeniu mięsa kaczki, w tym przypadku rękawa, w części jej tłuszczu. Metoda ta pozwala uzyskać brązową, chrupiącą skórkę i nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Nasze cassoulet z kaczką confit jest doskonałym przykładem typowej kuchni południowo-zachodniej Francji.

Specjalność południowego zachodu

Cassoulet to specjalność południowo-zachodniej Francji, zwłaszcza regionu Langwedocji, przyrządzana z mięsa i suszonej fasoli. Jest to danie o głębokich korzeniach w regionie. Historycznie, cassoulet był przygotowywany z fasoli. Cassoulet powstało podczas wojny stuletniej w 1300 roku. Mieszkańcy miasta Castelnaudary zostali oblężeni przez Anglików, którzy odcięli ich od dostaw żywności. Głodując, oblężeni zebrali wszystkie pozostałe im produkty spożywcze, a mianowicie mięso i fasolę, aby przygotować gigantyczny gulasz. Tak narodził się cassoulet.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

69,00 zł

Cena netto: 56,10 zł

szt.

LE CASSOULET AU CONFIT DE CANARD ET À LA SAUCISSE DE TOULOUSE Valette 840 g

LE CASSOULET AU CONFIT DE CANARD ET À LA SAUCISSE DE TOULOUSE Valette 840 g
LE CASSOULET AU CONFIT DE CANARD ET À LA SAUCISSE DE TOULOUSE Valette 840 g

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura : 840g Netto

Termin przydatności :15/12/2027

Skład:

Fasola Lingot, sos (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz kaczy, sól, ekstrakt drobiowy, zioła, pieprz, przyprawy), 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 13% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, naturalna osłonka wieprzowa, sól, pieprz), 2 confit z kaczki 13%. Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny i kaczki: Francja.

 

Ten pyszny cassoulet z kaczką confit i kiełbasą z Tuluzy jest autentyczny. To typowe danie, które warto mieć w zapasie na niespodziewane kolacje z przyjaciółmi: jego prostota zachwyci niejedną osobę.

Jak przygotować

Najlepszym sposobem na odgrzanie cassoulet jest piekarnik. Wlej niewielką ilość wody do naczynia żaroodpornego, a następnie wlej zawartość puszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. W zależności od ilości zapiekanki z kaczką confit, czas podgrzewania może być krótszy lub dłuższy, ale należy odczekać co najmniej 30 minut. Daje to mnóstwo czasu na delektowanie się aperitifem z przyjaciółmi! Cassoulet jest gotowe, gdy zaczyna bulgotać. A jeśli nie jesteś jeszcze gotowy, aby usiąść przy stole, przykryj danie folią aluminiową, aby zapobiec jego wyschnięciu.

Cassoulet z kaczką confit staje się jeszcze lepsze

Jeśli odgryzłeś więcej, niż jesteś w stanie przeżuć, a po posiłku nadal zostało ci trochę cassoulet z kaczką confit, to prawie idealnie! To danie, które staje się lepsze z każdym odgrzewaniem! Możesz więc nadal cieszyć się smakami, a nawet odkrywać nowe w cassoulet z confit z kaczki Valette.

CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 840g Valette danie z fasoli EAN (GTIN) 3598960002686

Połączenie 2 typowych dań

Południowo-zachodnia Francja to region pełen kulinarnych specjałów z charakterem. W tym daniu chcieliśmy połączyć dwa z nich: cassoulet i confit z kaczki. Kaczka confit polega na grillowaniu lub smażeniu mięsa kaczki, w tym przypadku rękawa, w części jej tłuszczu. Metoda ta pozwala uzyskać brązową, chrupiącą skórkę i nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Nasze cassoulet z kaczką confit jest doskonałym przykładem typowej kuchni południowo-zachodniej Francji.

Specjalność południowego zachodu

Cassoulet to specjalność południowo-zachodniej Francji, zwłaszcza regionu Langwedocji, przyrządzana z mięsa i suszonej fasoli. Jest to danie o głębokich korzeniach w regionie. Historycznie, cassoulet był przygotowywany z fasoli. Cassoulet powstało podczas wojny stuletniej w 1300 roku. Mieszkańcy miasta Castelnaudary zostali oblężeni przez Anglików, którzy odcięli ich od dostaw żywności. Głodując, oblężeni zebrali wszystkie pozostałe im produkty spożywcze, a mianowicie mięso i fasolę, aby przygotować gigantyczny gulasz. Tak narodził się cassoulet.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

69,00 zł

Cena netto: 56,10 zł

szt.

Konfitowane kacze uda kaczka confit 4 uda

Konfitowane kacze uda kaczka confit 4 uda
Konfitowane kacze uda kaczka confit 4 uda

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

140,00 zł

Cena netto: 113,82 zł

szt.

Konfitowane kacze uda kaczka confit 12 ud

Konfitowane kacze uda kaczka confit 12 ud
Konfitowane kacze uda kaczka confit 12 ud

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

290,00 zł

Cena netto: 235,77 zł

szt.

Żołądki z kaczki Confit De Gesiers kandyzowane

Żołądki z kaczki Confit De Gesiers kandyzowane
Żołądki z kaczki Confit De Gesiers kandyzowane

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

59,99 zł

Cena netto: 59,99 zł

szt.

Kapusta kiszona gotowana z winem Riesling

Kapusta kiszona gotowana z winem Riesling
Kapusta kiszona gotowana z winem Riesling

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

29,99 zł

Cena netto: 29,99 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl