

LE CASSOULET ROYAL AU CONFIT D'OIE - BOCAL 960 G Valette 960 g

Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura 960g Netto
Termin przydatności :19/10/2027
Skład:
Fasola Lingot, wywar (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz drobiowy, sól, wywar drobiowy (mięso drobiowe i soki z gotowania, sól), zioła, pieprz, przyprawy), 2 gęsie udka confit 13%, 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 11% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, pieprz, naturalna osłonka wieprzowa). Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny: Francja, pochodzenie gęsiny
To cassoulet z gęsi królewskiej jest obficie przyozdobione gęsim confit i kiełbaskami z Tuluzy powoli smażonymi w gęsim tłuszczu.
Fasola Lingot gotowana na wolnym ogniu w soku z cebulą, czosnkiem, pomidorami i bukietem przypraw. Ten królewski cassoulet z konfitowaną gęsią zachował nieodparty smak przepisów naszych babć.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette

Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura : 780g Netto
Termin przydatności :17/01/2027
Skład:
Fasola Lingot, sos (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz kaczy, sól, ekstrakt drobiowy, zioła, pieprz, przyprawy), 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 13% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, naturalna osłonka wieprzowa, sól, pieprz), 2 confit z kaczki 13%. Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny i kaczki: Francja.
Ten pyszny cassoulet z kaczką confit i kiełbasą z Tuluzy jest autentyczny. To typowe danie, które warto mieć w zapasie na niespodziewane kolacje z przyjaciółmi: jego prostota zachwyci niejedną osobę.
Jak przygotować
Najlepszym sposobem na odgrzanie cassoulet jest piekarnik. Wlej niewielką ilość wody do naczynia żaroodpornego, a następnie wlej zawartość puszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. W zależności od ilości zapiekanki z kaczką confit, czas podgrzewania może być krótszy lub dłuższy, ale należy odczekać co najmniej 30 minut. Daje to mnóstwo czasu na delektowanie się aperitifem z przyjaciółmi! Cassoulet jest gotowe, gdy zaczyna bulgotać. A jeśli nie jesteś jeszcze gotowy, aby usiąść przy stole, przykryj danie folią aluminiową, aby zapobiec jego wyschnięciu.
Cassoulet z kaczką confit staje się jeszcze lepsze
Jeśli odgryzłeś więcej, niż jesteś w stanie przeżuć, a po posiłku nadal zostało ci trochę cassoulet z kaczką confit, to prawie idealnie! To danie, które staje się lepsze z każdym odgrzewaniem! Możesz więc nadal cieszyć się smakami, a nawet odkrywać nowe w cassoulet z confit z kaczki Valette.
Połączenie 2 typowych dań
Południowo-zachodnia Francja to region pełen kulinarnych specjałów z charakterem. W tym daniu chcieliśmy połączyć dwa z nich: cassoulet i confit z kaczki. Kaczka confit polega na grillowaniu lub smażeniu mięsa kaczki, w tym przypadku rękawa, w części jej tłuszczu. Metoda ta pozwala uzyskać brązową, chrupiącą skórkę i nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Nasze cassoulet z kaczką confit jest doskonałym przykładem typowej kuchni południowo-zachodniej Francji.
Specjalność południowego zachodu
Cassoulet to specjalność południowo-zachodniej Francji, zwłaszcza regionu Langwedocji, przyrządzana z mięsa i suszonej fasoli. Jest to danie o głębokich korzeniach w regionie. Historycznie, cassoulet był przygotowywany z fasoli. Cassoulet powstało podczas wojny stuletniej w 1300 roku. Mieszkańcy miasta Castelnaudary zostali oblężeni przez Anglików, którzy odcięli ich od dostaw żywności. Głodując, oblężeni zebrali wszystkie pozostałe im produkty spożywcze, a mianowicie mięso i fasolę, aby przygotować gigantyczny gulasz. Tak narodził się cassoulet.
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
LE CASSOULET AU CONFIT DE CANARD ET À LA SAUCISSE DE TOULOUSE Valette 840 g

Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura : 840g Netto
Termin przydatności :15/12/2027
Skład:
Fasola Lingot, sos (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz kaczy, sól, ekstrakt drobiowy, zioła, pieprz, przyprawy), 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 13% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, naturalna osłonka wieprzowa, sól, pieprz), 2 confit z kaczki 13%. Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny i kaczki: Francja.
Ten pyszny cassoulet z kaczką confit i kiełbasą z Tuluzy jest autentyczny. To typowe danie, które warto mieć w zapasie na niespodziewane kolacje z przyjaciółmi: jego prostota zachwyci niejedną osobę.
Jak przygotować
Najlepszym sposobem na odgrzanie cassoulet jest piekarnik. Wlej niewielką ilość wody do naczynia żaroodpornego, a następnie wlej zawartość puszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. W zależności od ilości zapiekanki z kaczką confit, czas podgrzewania może być krótszy lub dłuższy, ale należy odczekać co najmniej 30 minut. Daje to mnóstwo czasu na delektowanie się aperitifem z przyjaciółmi! Cassoulet jest gotowe, gdy zaczyna bulgotać. A jeśli nie jesteś jeszcze gotowy, aby usiąść przy stole, przykryj danie folią aluminiową, aby zapobiec jego wyschnięciu.
Cassoulet z kaczką confit staje się jeszcze lepsze
Jeśli odgryzłeś więcej, niż jesteś w stanie przeżuć, a po posiłku nadal zostało ci trochę cassoulet z kaczką confit, to prawie idealnie! To danie, które staje się lepsze z każdym odgrzewaniem! Możesz więc nadal cieszyć się smakami, a nawet odkrywać nowe w cassoulet z confit z kaczki Valette.
Połączenie 2 typowych dań
Południowo-zachodnia Francja to region pełen kulinarnych specjałów z charakterem. W tym daniu chcieliśmy połączyć dwa z nich: cassoulet i confit z kaczki. Kaczka confit polega na grillowaniu lub smażeniu mięsa kaczki, w tym przypadku rękawa, w części jej tłuszczu. Metoda ta pozwala uzyskać brązową, chrupiącą skórkę i nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Nasze cassoulet z kaczką confit jest doskonałym przykładem typowej kuchni południowo-zachodniej Francji.
Specjalność południowego zachodu
Cassoulet to specjalność południowo-zachodniej Francji, zwłaszcza regionu Langwedocji, przyrządzana z mięsa i suszonej fasoli. Jest to danie o głębokich korzeniach w regionie. Historycznie, cassoulet był przygotowywany z fasoli. Cassoulet powstało podczas wojny stuletniej w 1300 roku. Mieszkańcy miasta Castelnaudary zostali oblężeni przez Anglików, którzy odcięli ich od dostaw żywności. Głodując, oblężeni zebrali wszystkie pozostałe im produkty spożywcze, a mianowicie mięso i fasolę, aby przygotować gigantyczny gulasz. Tak narodził się cassoulet.
Dostępność: brak towaru
Pasztet wieprzowy wiejski z chili baskijski 180g

Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura 180 Netto
Termin przydatności : 14/04/2026
Skład:
Wieprzowina, tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa, jajko, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana, żelatyna, białe wino, Armagnac, przyprawy, cebula, szalotka, czosnek, cukier, papryczka chili Espelette 0,05%. Wieprzowina z Francji
Nasz przepis
Sekret smaku naszego pâté de campagne au piment d'Espelette tkwi przede wszystkim w pochodzeniu użytych składników. Nasz pasztet w stylu wiejskim jest wytwarzany z czystej wieprzowiny pochodzącej z Francji. Dodajemy odrobinę Armagnac i papryczki chili Espelette, aby wzmocnić jego smak. Lekko doprawiony pasztet w stylu wiejskim, który prezentuje doświadczenie naszego regionu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Pasztet z królikiem i nadzieniem śliwkowym 100g

Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura 100 Netto
Termin przydatności : 23/11/2027
Skład:
Farsz 80% (mięso królicze 22,3%, tłuszcz wieprzowy, wątróbka drobiowa, mięso wieprzowe, jajko, szalotka, modyfikowana skrobia kukurydziana, żelatyna, sól, czosnek, pieprz), wkładka śliwkowa 20% (woda, krem ze śliwek 29%, żelatyna, Armagnac, modyfikowana skrobia kukurydziana, cukier).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Teryna z sarniną, pomarańczą i Merlotem 150g

Opis
Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura : 150g Netto
Termin przydatności :03/05/2027
Wartości odżywcze na 100g
Energia : 898 kJ (216 kcal)
Skład :Dziczyzna 29,4%, tłuszcz wieprzowy, wątróbka drobiowa, wstępnie smażona cebula (cebula, olej słonecznikowy), czerwone wino Merlot 7,1% (siarczyny), jajko, żelatyna, skórka pomarańczowa 1,9%, czosnek, modyfikowana skrobia kukurydziana, sól, pieprz.
Ta terrina łączy w sobie delikatny smak dziczyzny ze świeżym aromatem pomarańczy i bogatymi nutami odmiany winogron Merlot... Świeżość i autentyczność, która Cię zaskoczy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Teryna z perliczki z borowikami i Chardonnay 150g

Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura : 150g Netto
Termin przydatności :02/10/2027
Wartości odżywcze na 100g
Energia : 1057 kJ (255 kcal)
Skład :Mięso perliczki 28,5%, tłuszcz wieprzowy, wątróbka drobiowa, wstępnie smażona cebula (cebula, olej słonecznikowy), białe wino Chardonnay 6,9% (siarczyny), jajko, borowiki 4,6%, żelatyna, czosnek, modyfikowana skrobia kukurydziana, sól, pieprz.
Ta terrina łączy w sobie delikatność perliczki z bogatym smakiem borowików i owocowymi nutami odmiany winogron Chardonnay... Charakter z finezją.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Foie Gras z gęsi d’Oie Entier 125g

Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura : 125g Netto
Termin przydatności : 26/04/2027
Foie gras z całej gęsi z Périgord, sól, pieprz.
Uwaga etykieta produktu może się zmieniać w zależności od serii produkcji
Jak Serwować :
Przed podaniem puszkę lub słoik z foie gras należy na godzinkę wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej. Żeby ułatwić wyjęcie foie gras ze słoika, możemy ją na krótki czas umieścić w gorącej wodzie.
Należy kroić ostrym nożykiem bez ząbków na plasterki, podawać na chłodnym talerzu.
Kroimy na plasterki nożem o ostrym i pozbawionych ząbków ostrzu
Boskie nie do opisania słowami, Foie Gras z gęsi do smarowania
Klasyka w najlepszym wydaniu
Produkt pochodzi o jednego z najlepszych producentów na świecie
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Foie gras z gęsi blok 65 g Bloc de foie gras d'oie

Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura 65g Netto
Termin przydatności : 03/11/2025
Skład:
Foie gras z gęsi, woda, sól, Porto, pieprz, cukier.
Jak Serwować :
Przed podaniem puszkę lub słoik z foie gras należy na godzinkę wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej. Żeby ułatwić wyjęcie foie gras z puszki, możemy ją na krótki czas umieścić w gorącej wodzie.
Należy kroić ostrym nożykiem bez ząbków na plasterki, podawać na chłodnym talerzu.
Kroimy na plasterki nożem o ostrym i pozbawionych ząbków ostrzu
Boskie nie do opisania słowami, Foie Gras z kaczki do smarowania
Klasyka w najlepszym wydaniu
Produkt pochodzi o jednego z najlepszych producentów na świecie
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Szyja kacza nadziewana wieprzowiną i foie gras 20% 300g Valette

Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura 300g Netto
Termin przydatności : 13/09/2027
Skład:
Farsz 88% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, foie gras z kaczki 20%, białko jaja, sól, armagnac, żelatyna, cukier, pieprz, substancja konserwująca: azotyn sodu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), skóra z gęsiej szyi 12%.
Nadziewana kacza szyja, obowiązkowy punkt programu w południowo-zachodniej części kraju
Jeśli jeszcze tego nie próbowałeś, nie przegap tej specjalności Périgord. Nadziewaną kaczą szyję można jeść na wiele sposobów... ale zawsze z apetytem. Może być podawana na zimno w medalionach na zielonej sałacie lub na ciepło z naszym sosem Périgueux. Można ją również szybko usmażyć na patelni i zjeść z wykałaczkami jako aperitif. Krótko mówiąc, będziesz musiał zamówić kilka, aby cieszyć się nimi w różnych formach!
Nadziewana kacza szyja, jej początki
Około XX wieku nadziewane szyje kaczki były wytwarzane z resztek po uboju kaczki i usunięciu wybranych części: wątroby, piersi, nóg, skrzydeł i żołądka. Te skrawki używane do nadziewania szyjek mogły być nawet uzupełnione wieprzowiną. Dziś nadziewana kacza szyja stała się wyjątkowym daniem, opracowanym przez wybrany farsz. Dzięki swoim różnorodnym przepisom i know-how, Périgourdins sprawili, że nadziewana kacza szyja stała się prawdziwą specjalnością ich regionu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Przepiórka faszerowana foie gras 20% 130g Valette

Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura 130g Netto
Termin przydatności : 26/09/2027
Skład:
Przepiórka bez kości 77%, foie gras z kaczki 20%, sól, armagnac, żelatyna, pieprz, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Delikatnie odkostniona ręcznie przepiórka jest nadziewana całym kaczym foie gras. Finezja i delikatność foie gras doskonale harmonizują z pysznym mięsem przepiórki.
Umieścić puszkę w lodówce na 6 godzin przed podaniem. Przekroić przepiórkę wzdłuż na pół i ułożyć na lekko przybranej sałatce otoczonej delikatną galaretką. Można ją łatwo pokroić na 2 lub 4 części, aby stworzyć świąteczny półmisek naszych pysznych specjałów z foie gras. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny