Cena
-
od
do
Nowość
LE CASSOULET ROYAL AU CONFIT D'OIE - BOCAL 960 G Valette 960 g
Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura 960g Netto
Termin przydatności :19/10/2027
Skład:
Fasola Lingot, wywar (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz drobiowy, sól, wywar drobiowy (mięso drobiowe i soki z gotowania, sól), zioła, pieprz, przyprawy), 2 gęsie udka confit 13%, 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 11% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, pieprz, naturalna osłonka wieprzowa). Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny: Francja, pochodzenie gęsiny
To cassoulet z gęsi królewskiej jest obficie przyozdobione gęsim confit i kiełbaskami z Tuluzy powoli smażonymi w gęsim tłuszczu.
Fasola Lingot gotowana na wolnym ogniu w soku z cebulą, czosnkiem, pomidorami i bukietem przypraw. Ten królewski cassoulet z konfitowaną gęsią zachował nieodparty smak przepisów naszych babć.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette
Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura : 780g Netto
Termin przydatności :17/01/2027
Skład:
Fasola Lingot, sos (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz kaczy, sól, ekstrakt drobiowy, zioła, pieprz, przyprawy), 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 13% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, naturalna osłonka wieprzowa, sól, pieprz), 2 confit z kaczki 13%. Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny i kaczki: Francja.
Ten pyszny cassoulet z kaczką confit i kiełbasą z Tuluzy jest autentyczny. To typowe danie, które warto mieć w zapasie na niespodziewane kolacje z przyjaciółmi: jego prostota zachwyci niejedną osobę.
Jak przygotować
Najlepszym sposobem na odgrzanie cassoulet jest piekarnik. Wlej niewielką ilość wody do naczynia żaroodpornego, a następnie wlej zawartość puszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. W zależności od ilości zapiekanki z kaczką confit, czas podgrzewania może być krótszy lub dłuższy, ale należy odczekać co najmniej 30 minut. Daje to mnóstwo czasu na delektowanie się aperitifem z przyjaciółmi! Cassoulet jest gotowe, gdy zaczyna bulgotać. A jeśli nie jesteś jeszcze gotowy, aby usiąść przy stole, przykryj danie folią aluminiową, aby zapobiec jego wyschnięciu.
Cassoulet z kaczką confit staje się jeszcze lepsze
Jeśli odgryzłeś więcej, niż jesteś w stanie przeżuć, a po posiłku nadal zostało ci trochę cassoulet z kaczką confit, to prawie idealnie! To danie, które staje się lepsze z każdym odgrzewaniem! Możesz więc nadal cieszyć się smakami, a nawet odkrywać nowe w cassoulet z confit z kaczki Valette.
Połączenie 2 typowych dań
Południowo-zachodnia Francja to region pełen kulinarnych specjałów z charakterem. W tym daniu chcieliśmy połączyć dwa z nich: cassoulet i confit z kaczki. Kaczka confit polega na grillowaniu lub smażeniu mięsa kaczki, w tym przypadku rękawa, w części jej tłuszczu. Metoda ta pozwala uzyskać brązową, chrupiącą skórkę i nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Nasze cassoulet z kaczką confit jest doskonałym przykładem typowej kuchni południowo-zachodniej Francji.
Specjalność południowego zachodu
Cassoulet to specjalność południowo-zachodniej Francji, zwłaszcza regionu Langwedocji, przyrządzana z mięsa i suszonej fasoli. Jest to danie o głębokich korzeniach w regionie. Historycznie, cassoulet był przygotowywany z fasoli. Cassoulet powstało podczas wojny stuletniej w 1300 roku. Mieszkańcy miasta Castelnaudary zostali oblężeni przez Anglików, którzy odcięli ich od dostaw żywności. Głodując, oblężeni zebrali wszystkie pozostałe im produkty spożywcze, a mianowicie mięso i fasolę, aby przygotować gigantyczny gulasz. Tak narodził się cassoulet.
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
LE CASSOULET AU CONFIT DE CANARD ET À LA SAUCISSE DE TOULOUSE Valette 840 g
Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura : 840g Netto
Termin przydatności :15/12/2027
Skład:
Fasola Lingot, sos (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz kaczy, sól, ekstrakt drobiowy, zioła, pieprz, przyprawy), 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 13% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, naturalna osłonka wieprzowa, sól, pieprz), 2 confit z kaczki 13%. Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny i kaczki: Francja.
Ten pyszny cassoulet z kaczką confit i kiełbasą z Tuluzy jest autentyczny. To typowe danie, które warto mieć w zapasie na niespodziewane kolacje z przyjaciółmi: jego prostota zachwyci niejedną osobę.
Jak przygotować
Najlepszym sposobem na odgrzanie cassoulet jest piekarnik. Wlej niewielką ilość wody do naczynia żaroodpornego, a następnie wlej zawartość puszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. W zależności od ilości zapiekanki z kaczką confit, czas podgrzewania może być krótszy lub dłuższy, ale należy odczekać co najmniej 30 minut. Daje to mnóstwo czasu na delektowanie się aperitifem z przyjaciółmi! Cassoulet jest gotowe, gdy zaczyna bulgotać. A jeśli nie jesteś jeszcze gotowy, aby usiąść przy stole, przykryj danie folią aluminiową, aby zapobiec jego wyschnięciu.
Cassoulet z kaczką confit staje się jeszcze lepsze
Jeśli odgryzłeś więcej, niż jesteś w stanie przeżuć, a po posiłku nadal zostało ci trochę cassoulet z kaczką confit, to prawie idealnie! To danie, które staje się lepsze z każdym odgrzewaniem! Możesz więc nadal cieszyć się smakami, a nawet odkrywać nowe w cassoulet z confit z kaczki Valette.
Połączenie 2 typowych dań
Południowo-zachodnia Francja to region pełen kulinarnych specjałów z charakterem. W tym daniu chcieliśmy połączyć dwa z nich: cassoulet i confit z kaczki. Kaczka confit polega na grillowaniu lub smażeniu mięsa kaczki, w tym przypadku rękawa, w części jej tłuszczu. Metoda ta pozwala uzyskać brązową, chrupiącą skórkę i nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Nasze cassoulet z kaczką confit jest doskonałym przykładem typowej kuchni południowo-zachodniej Francji.
Specjalność południowego zachodu
Cassoulet to specjalność południowo-zachodniej Francji, zwłaszcza regionu Langwedocji, przyrządzana z mięsa i suszonej fasoli. Jest to danie o głębokich korzeniach w regionie. Historycznie, cassoulet był przygotowywany z fasoli. Cassoulet powstało podczas wojny stuletniej w 1300 roku. Mieszkańcy miasta Castelnaudary zostali oblężeni przez Anglików, którzy odcięli ich od dostaw żywności. Głodując, oblężeni zebrali wszystkie pozostałe im produkty spożywcze, a mianowicie mięso i fasolę, aby przygotować gigantyczny gulasz. Tak narodził się cassoulet.
Dostępność: brak towaru
Przepiórka faszerowana foie gras 20% 130g Valette
Producent : Valette
Kraj pochodzenia : Francja
Gramatura 130g Netto
Termin przydatności : 26/09/2027
Skład:
Przepiórka bez kości 77%, foie gras z kaczki 20%, sól, armagnac, żelatyna, pieprz, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Delikatnie odkostniona ręcznie przepiórka jest nadziewana całym kaczym foie gras. Finezja i delikatność foie gras doskonale harmonizują z pysznym mięsem przepiórki.
Umieścić puszkę w lodówce na 6 godzin przed podaniem. Przekroić przepiórkę wzdłuż na pół i ułożyć na lekko przybranej sałatce otoczonej delikatną galaretką. Można ją łatwo pokroić na 2 lub 4 części, aby stworzyć świąteczny półmisek naszych pysznych specjałów z foie gras. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny