Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do
Nowość
Producenci

Delikatesy

LE CASSOULET ROYAL AU CONFIT D'OIE - BOCAL 960 G Valette 960 g

LE CASSOULET ROYAL AU CONFIT D'OIE - BOCAL 960 G Valette 960 g
LE CASSOULET ROYAL AU CONFIT D'OIE - BOCAL 960 G Valette 960 g

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura 960g Netto

Termin przydatności :19/10/2027

Skład:

Fasola Lingot, wywar (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz drobiowy, sól, wywar drobiowy (mięso drobiowe i soki z gotowania, sól), zioła, pieprz, przyprawy), 2 gęsie udka confit 13%, 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 11% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, pieprz, naturalna osłonka wieprzowa). Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny: Francja, pochodzenie gęsiny

 

To cassoulet z gęsi królewskiej jest obficie przyozdobione gęsim confit i kiełbaskami z Tuluzy powoli smażonymi w gęsim tłuszczu.

Fasola Lingot gotowana na wolnym ogniu w soku z cebulą, czosnkiem, pomidorami i bukietem przypraw. Ten królewski cassoulet z konfitowaną gęsią zachował nieodparty smak przepisów naszych babć.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

85,00 zł

Cena netto: 69,11 zł

szt.

CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette

CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette
CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura : 780g Netto

Termin przydatności :17/01/2027

Skład:

Fasola Lingot, sos (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz kaczy, sól, ekstrakt drobiowy, zioła, pieprz, przyprawy), 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 13% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, naturalna osłonka wieprzowa, sól, pieprz), 2 confit z kaczki 13%. Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny i kaczki: Francja.

Ten pyszny cassoulet z kaczką confit i kiełbasą z Tuluzy jest autentyczny. To typowe danie, które warto mieć w zapasie na niespodziewane kolacje z przyjaciółmi: jego prostota zachwyci niejedną osobę.

Jak przygotować

Najlepszym sposobem na odgrzanie cassoulet jest piekarnik. Wlej niewielką ilość wody do naczynia żaroodpornego, a następnie wlej zawartość puszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. W zależności od ilości zapiekanki z kaczką confit, czas podgrzewania może być krótszy lub dłuższy, ale należy odczekać co najmniej 30 minut. Daje to mnóstwo czasu na delektowanie się aperitifem z przyjaciółmi! Cassoulet jest gotowe, gdy zaczyna bulgotać. A jeśli nie jesteś jeszcze gotowy, aby usiąść przy stole, przykryj danie folią aluminiową, aby zapobiec jego wyschnięciu.

Cassoulet z kaczką confit staje się jeszcze lepsze

Jeśli odgryzłeś więcej, niż jesteś w stanie przeżuć, a po posiłku nadal zostało ci trochę cassoulet z kaczką confit, to prawie idealnie! To danie, które staje się lepsze z każdym odgrzewaniem! Możesz więc nadal cieszyć się smakami, a nawet odkrywać nowe w cassoulet z confit z kaczki Valette.

CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette EAN (GTIN) 3598960002709

Połączenie 2 typowych dań

Południowo-zachodnia Francja to region pełen kulinarnych specjałów z charakterem. W tym daniu chcieliśmy połączyć dwa z nich: cassoulet i confit z kaczki. Kaczka confit polega na grillowaniu lub smażeniu mięsa kaczki, w tym przypadku rękawa, w części jej tłuszczu. Metoda ta pozwala uzyskać brązową, chrupiącą skórkę i nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Nasze cassoulet z kaczką confit jest doskonałym przykładem typowej kuchni południowo-zachodniej Francji.

Specjalność południowego zachodu

Cassoulet to specjalność południowo-zachodniej Francji, zwłaszcza regionu Langwedocji, przyrządzana z mięsa i suszonej fasoli. Jest to danie o głębokich korzeniach w regionie. Historycznie, cassoulet był przygotowywany z fasoli. Cassoulet powstało podczas wojny stuletniej w 1300 roku. Mieszkańcy miasta Castelnaudary zostali oblężeni przez Anglików, którzy odcięli ich od dostaw żywności. Głodując, oblężeni zebrali wszystkie pozostałe im produkty spożywcze, a mianowicie mięso i fasolę, aby przygotować gigantyczny gulasz. Tak narodził się cassoulet.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

69,00 zł

Cena netto: 56,10 zł

szt.

LE CASSOULET AU CONFIT DE CANARD ET À LA SAUCISSE DE TOULOUSE Valette 840 g

LE CASSOULET AU CONFIT DE CANARD ET À LA SAUCISSE DE TOULOUSE Valette 840 g
LE CASSOULET AU CONFIT DE CANARD ET À LA SAUCISSE DE TOULOUSE Valette 840 g

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura : 840g Netto

Termin przydatności :15/12/2027

Skład:

Fasola Lingot, sos (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz kaczy, sól, ekstrakt drobiowy, zioła, pieprz, przyprawy), 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 13% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, naturalna osłonka wieprzowa, sól, pieprz), 2 confit z kaczki 13%. Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny i kaczki: Francja.

 

Ten pyszny cassoulet z kaczką confit i kiełbasą z Tuluzy jest autentyczny. To typowe danie, które warto mieć w zapasie na niespodziewane kolacje z przyjaciółmi: jego prostota zachwyci niejedną osobę.

Jak przygotować

Najlepszym sposobem na odgrzanie cassoulet jest piekarnik. Wlej niewielką ilość wody do naczynia żaroodpornego, a następnie wlej zawartość puszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. W zależności od ilości zapiekanki z kaczką confit, czas podgrzewania może być krótszy lub dłuższy, ale należy odczekać co najmniej 30 minut. Daje to mnóstwo czasu na delektowanie się aperitifem z przyjaciółmi! Cassoulet jest gotowe, gdy zaczyna bulgotać. A jeśli nie jesteś jeszcze gotowy, aby usiąść przy stole, przykryj danie folią aluminiową, aby zapobiec jego wyschnięciu.

Cassoulet z kaczką confit staje się jeszcze lepsze

Jeśli odgryzłeś więcej, niż jesteś w stanie przeżuć, a po posiłku nadal zostało ci trochę cassoulet z kaczką confit, to prawie idealnie! To danie, które staje się lepsze z każdym odgrzewaniem! Możesz więc nadal cieszyć się smakami, a nawet odkrywać nowe w cassoulet z confit z kaczki Valette.

CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 840g Valette danie z fasoli EAN (GTIN) 3598960002686

Połączenie 2 typowych dań

Południowo-zachodnia Francja to region pełen kulinarnych specjałów z charakterem. W tym daniu chcieliśmy połączyć dwa z nich: cassoulet i confit z kaczki. Kaczka confit polega na grillowaniu lub smażeniu mięsa kaczki, w tym przypadku rękawa, w części jej tłuszczu. Metoda ta pozwala uzyskać brązową, chrupiącą skórkę i nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Nasze cassoulet z kaczką confit jest doskonałym przykładem typowej kuchni południowo-zachodniej Francji.

Specjalność południowego zachodu

Cassoulet to specjalność południowo-zachodniej Francji, zwłaszcza regionu Langwedocji, przyrządzana z mięsa i suszonej fasoli. Jest to danie o głębokich korzeniach w regionie. Historycznie, cassoulet był przygotowywany z fasoli. Cassoulet powstało podczas wojny stuletniej w 1300 roku. Mieszkańcy miasta Castelnaudary zostali oblężeni przez Anglików, którzy odcięli ich od dostaw żywności. Głodując, oblężeni zebrali wszystkie pozostałe im produkty spożywcze, a mianowicie mięso i fasolę, aby przygotować gigantyczny gulasz. Tak narodził się cassoulet.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

69,00 zł

Cena netto: 56,10 zł

szt.

Pasztet wieprzowy wiejski z chili baskijski 180g

Pasztet wieprzowy wiejski z chili baskijski 180g
Pasztet wieprzowy wiejski z chili baskijski 180g

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura 180 Netto

Termin przydatności : 14/04/2026

Skład:

Wieprzowina, tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa, jajko, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana, żelatyna, białe wino, Armagnac, przyprawy, cebula, szalotka, czosnek, cukier, papryczka chili Espelette 0,05%. Wieprzowina z Francji

 

Nasz przepis

Sekret smaku naszego pâté de campagne au piment d'Espelette tkwi przede wszystkim w pochodzeniu użytych składników. Nasz pasztet w stylu wiejskim jest wytwarzany z czystej wieprzowiny pochodzącej z Francji. Dodajemy odrobinę Armagnac i papryczki chili Espelette, aby wzmocnić jego smak. Lekko doprawiony pasztet w stylu wiejskim, który prezentuje doświadczenie naszego regionu.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

25,00 zł

Cena netto: 20,33 zł

szt.

Pasztet z królikiem i nadzieniem śliwkowym 100g

Pasztet z królikiem i nadzieniem śliwkowym 100g
Pasztet z królikiem i nadzieniem śliwkowym 100g

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura 100 Netto

Termin przydatności : 23/11/2027

Skład:

Farsz 80% (mięso królicze 22,3%, tłuszcz wieprzowy, wątróbka drobiowa, mięso wieprzowe, jajko, szalotka, modyfikowana skrobia kukurydziana, żelatyna, sól, czosnek, pieprz), wkładka śliwkowa 20% (woda, krem ze śliwek 29%, żelatyna, Armagnac, modyfikowana skrobia kukurydziana, cukier).

 
 
Słodko-pikantny przepis, który jest zarówno prosty, jak i skuteczny. Sercem tej terriny z królika jest wkładka ze śliwek z odrobiną Armagnac. Efektowne krojenie zapewnia wyrafinowany, kolorowy wygląd.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

25,00 zł

Cena netto: 20,33 zł

szt.

Teryna z sarniną, pomarańczą i Merlotem 150g

Teryna z sarniną, pomarańczą i Merlotem 150g
Teryna z sarniną, pomarańczą i Merlotem 150g

Opis

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

24,00 zł

Cena netto: 19,51 zł

szt.

Teryna z perliczki z borowikami i Chardonnay 150g

Teryna z perliczki z borowikami i Chardonnay 150g
Teryna z perliczki z borowikami i Chardonnay 150g

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura : 150g Netto

Termin przydatności :02/10/2027

Wartości odżywcze na 100g

Energia : 1057 kJ (255 kcal)

Skład :Mięso perliczki 28,5%, tłuszcz wieprzowy, wątróbka drobiowa, wstępnie smażona cebula (cebula, olej słonecznikowy), białe wino Chardonnay 6,9% (siarczyny), jajko, borowiki 4,6%, żelatyna, czosnek, modyfikowana skrobia kukurydziana, sól, pieprz.

 

Ta terrina łączy w sobie delikatność perliczki z bogatym smakiem borowików i owocowymi nutami odmiany winogron Chardonnay... Charakter z finezją.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

24,00 zł

Cena netto: 19,51 zł

szt.

Foie Gras z gęsi d’Oie Entier 125g

Foie Gras z gęsi d’Oie Entier 125g
Foie Gras z gęsi d’Oie Entier 125g

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura : 125g Netto

Termin przydatności : 26/04/2027

Foie gras z całej gęsi z Périgord, sól, pieprz.

Uwaga etykieta produktu może się zmieniać w zależności od serii produkcji

 

Jak Serwować :

Przed podaniem puszkę lub słoik z foie gras należy na godzinkę wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej. Żeby ułatwić wyjęcie foie gras ze słoika, możemy ją na krótki czas umieścić w gorącej wodzie.

Należy kroić ostrym nożykiem bez ząbków na plasterki, podawać na chłodnym talerzu.

Kroimy na plasterki nożem o ostrym i pozbawionych ząbków ostrzu

Boskie nie do opisania słowami, Foie Gras z gęsi do smarowania

Klasyka w najlepszym wydaniu

Produkt pochodzi o jednego z najlepszych producentów na świecie

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

159,00 zł

Cena netto: 129,27 zł

szt.

Foie gras z gęsi blok 65 g Bloc de foie gras d'oie

Foie gras z gęsi blok 65 g Bloc de foie gras d'oie
Foie gras z gęsi blok 65 g Bloc de foie gras d'oie

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura 65g Netto

Termin przydatności : 03/11/2025

Skład:

Foie gras z gęsi, woda, sól, Porto, pieprz, cukier.

 
 

Jak Serwować :

Przed podaniem puszkę lub słoik z foie gras należy na godzinkę wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej. Żeby ułatwić wyjęcie foie gras z puszki, możemy ją na krótki czas umieścić w gorącej wodzie.

Należy kroić ostrym nożykiem bez ząbków na plasterki, podawać na chłodnym talerzu.

Kroimy na plasterki nożem o ostrym i pozbawionych ząbków ostrzu

Boskie nie do opisania słowami, Foie Gras z kaczki do smarowania

Klasyka w najlepszym wydaniu

Produkt pochodzi o jednego z najlepszych producentów na świecie

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

59,00 zł

Cena netto: 47,97 zł

szt.

Szyja kacza nadziewana wieprzowiną i foie gras 20% 300g Valette

Szyja kacza nadziewana wieprzowiną i foie gras 20% 300g Valette
Szyja kacza nadziewana wieprzowiną i foie gras 20% 300g Valette

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura 300g Netto

Termin przydatności : 13/09/2027

Skład:

Farsz 88% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, foie gras z kaczki 20%, białko jaja, sól, armagnac, żelatyna, cukier, pieprz, substancja konserwująca: azotyn sodu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), skóra z gęsiej szyi 12%.

 

Nadziewana kacza szyja, obowiązkowy punkt programu w południowo-zachodniej części kraju

Jeśli jeszcze tego nie próbowałeś, nie przegap tej specjalności Périgord. Nadziewaną kaczą szyję można jeść na wiele sposobów... ale zawsze z apetytem. Może być podawana na zimno w medalionach na zielonej sałacie lub na ciepło z naszym sosem Périgueux. Można ją również szybko usmażyć na patelni i zjeść z wykałaczkami jako aperitif. Krótko mówiąc, będziesz musiał zamówić kilka, aby cieszyć się nimi w różnych formach!

Nadziewana kacza szyja, jej początki

Około XX wieku nadziewane szyje kaczki były wytwarzane z resztek po uboju kaczki i usunięciu wybranych części: wątroby, piersi, nóg, skrzydeł i żołądka. Te skrawki używane do nadziewania szyjek mogły być nawet uzupełnione wieprzowiną. Dziś nadziewana kacza szyja stała się wyjątkowym daniem, opracowanym przez wybrany farsz. Dzięki swoim różnorodnym przepisom i know-how, Périgourdins sprawili, że nadziewana kacza szyja stała się prawdziwą specjalnością ich regionu.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

79,00 zł

Cena netto: 64,23 zł

szt.

Przepiórka faszerowana foie gras 20% 130g Valette

Przepiórka faszerowana foie gras 20% 130g Valette
Przepiórka faszerowana foie gras 20% 130g Valette

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura 130g Netto

Termin przydatności : 26/09/2027

Skład:

Przepiórka bez kości 77%, foie gras z kaczki 20%, sól, armagnac, żelatyna, pieprz, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.

 
 

Delikatnie odkostniona ręcznie przepiórka jest nadziewana całym kaczym foie gras. Finezja i delikatność foie gras doskonale harmonizują z pysznym mięsem przepiórki.

Umieścić puszkę w lodówce na 6 godzin przed podaniem. Przekroić przepiórkę wzdłuż na pół i ułożyć na lekko przybranej sałatce otoczonej delikatną galaretką. Można ją łatwo pokroić na 2 lub 4 części, aby stworzyć świąteczny półmisek naszych pysznych specjałów z foie gras. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

65,00 zł

Cena netto: 52,85 zł

szt.

Musztarda Maille Dijon L'Originale 360g.

Musztarda Maille Dijon L'Originale 360g.
Musztarda Maille Dijon L'Originale 360g.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

24,99 zł

Cena netto: 20,32 zł

szt.

Sos amerykański armorykański kremowy 190g

Sos amerykański armorykański kremowy 190g
Sos amerykański armorykański kremowy 190g

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

14,99 zł

Cena netto: 14,99 zł

szt.

Musztarda Dijon Amora aksamitna ostra 430 g

Musztarda Dijon Amora aksamitna ostra 430 g
Musztarda Dijon Amora aksamitna ostra 430 g

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

21,99 zł

Cena netto: 20,36 zł

szt.

Musztarda alzacka Alélor bez konserwantów 350g

Musztarda alzacka Alélor bez konserwantów 350g
Musztarda alzacka Alélor bez konserwantów 350g

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

29,99 zł

Cena netto: 24,38 zł

szt.

Konfitowane kacze uda kaczka confit 4 uda

Konfitowane kacze uda kaczka confit 4 uda
Konfitowane kacze uda kaczka confit 4 uda

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

140,00 zł

Cena netto: 113,82 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl