Producenci

CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette

Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 69,00 zł

Cena regularna:

69.00
Cena netto: 56,10 zł

Cena regularna:

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: BEC8-26481

Opis

Producent : Valette

Kraj pochodzenia : Francja

Gramatura : 780g Netto

Termin przydatności :17/01/2027

Skład:

Fasola Lingot, sos (woda, skórki wieprzowe, cebula, koncentrat pomidorowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, tłuszcz kaczy, sól, ekstrakt drobiowy, zioła, pieprz, przyprawy), 2 grillowane kiełbaski z Tuluzy 13% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, naturalna osłonka wieprzowa, sól, pieprz), 2 confit z kaczki 13%. Może zawierać śladowe ilości glutenu. Pochodzenie wieprzowiny i kaczki: Francja.

Ten pyszny cassoulet z kaczką confit i kiełbasą z Tuluzy jest autentyczny. To typowe danie, które warto mieć w zapasie na niespodziewane kolacje z przyjaciółmi: jego prostota zachwyci niejedną osobę.

Jak przygotować

Najlepszym sposobem na odgrzanie cassoulet jest piekarnik. Wlej niewielką ilość wody do naczynia żaroodpornego, a następnie wlej zawartość puszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C. W zależności od ilości zapiekanki z kaczką confit, czas podgrzewania może być krótszy lub dłuższy, ale należy odczekać co najmniej 30 minut. Daje to mnóstwo czasu na delektowanie się aperitifem z przyjaciółmi! Cassoulet jest gotowe, gdy zaczyna bulgotać. A jeśli nie jesteś jeszcze gotowy, aby usiąść przy stole, przykryj danie folią aluminiową, aby zapobiec jego wyschnięciu.

Cassoulet z kaczką confit staje się jeszcze lepsze

Jeśli odgryzłeś więcej, niż jesteś w stanie przeżuć, a po posiłku nadal zostało ci trochę cassoulet z kaczką confit, to prawie idealnie! To danie, które staje się lepsze z każdym odgrzewaniem! Możesz więc nadal cieszyć się smakami, a nawet odkrywać nowe w cassoulet z confit z kaczki Valette.

CASSOULET Z KACZKĄ CONFIT I KIEŁBASĄ TOULOUSE 780g Valette EAN (GTIN) 3598960002709

Połączenie 2 typowych dań

Południowo-zachodnia Francja to region pełen kulinarnych specjałów z charakterem. W tym daniu chcieliśmy połączyć dwa z nich: cassoulet i confit z kaczki. Kaczka confit polega na grillowaniu lub smażeniu mięsa kaczki, w tym przypadku rękawa, w części jej tłuszczu. Metoda ta pozwala uzyskać brązową, chrupiącą skórkę i nadaje potrawie niepowtarzalny smak. Nasze cassoulet z kaczką confit jest doskonałym przykładem typowej kuchni południowo-zachodniej Francji.

Specjalność południowego zachodu

Cassoulet to specjalność południowo-zachodniej Francji, zwłaszcza regionu Langwedocji, przyrządzana z mięsa i suszonej fasoli. Jest to danie o głębokich korzeniach w regionie. Historycznie, cassoulet był przygotowywany z fasoli. Cassoulet powstało podczas wojny stuletniej w 1300 roku. Mieszkańcy miasta Castelnaudary zostali oblężeni przez Anglików, którzy odcięli ich od dostaw żywności. Głodując, oblężeni zebrali wszystkie pozostałe im produkty spożywcze, a mianowicie mięso i fasolę, aby przygotować gigantyczny gulasz. Tak narodził się cassoulet.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl