Czarna kenijska herbata 100 szt z tagiem Kericho Gold
Opis
Przygotowanie naparu: dobra herbata zasługuje na chwilę troski w jej przygotowaniu. Użyj jednej torebki z herbatą Kericho Gold na 250 ml gorącej wody (100'C) i trzymaj ją przez 3-5 min w zależności od preferencji intensywności smaku.
Składniki: czarna kenijska herbata 100%
- Przechowywać w suchym miejscu.
- Masa netto: 200g
- Kraj pochodzenia: Kenia
Pochodzenie herbaty
Kenia to jeden z największych eksporterów herbaty na świecie. Uprawa tej rośliny przynosi dla kraju, zaraz po turystyce, ogrodnictwie i uprawie kawy, najwięcej dochodów. Plantacje herbaty stworzono z krzewu herbacianego z indyjskiego Asaamu. Jednak z biegiem czasu zrodziła się w Kenii nowa, specyficzna odmiana herbaty Milima.
Napar herbaty wpada w barwę pomarańczowo – czerwoną, jest klarowny i aromatyczny – pachnie subtelnie i nieco winnie. Smak jest wyrazisty i złożony, dominuje owocowy, lekko winny posmak, który przypomina cytrynę. Wyczuwalna jest także krótka, ale intensywna goryczka.